Nekonečná inspirace pro milovníky dobrého jídla. Delikátní hrátky s hořčicí, česnekový či pomerančový ocet, středomořská kořeněná a bylinková sůl, zeleninový vývar v prášku, citronový a hříbkový olej, šťáva z jablek, mrkve a červené řepy, snídaňové životabudiče, bezinková šťáva nebo čajové směsi ze zahradního ovoce – to vše zvládnete připravit sami!
Vzpomínáte si na božskou malinovou marmeládu vaší babičky, její bezkonkurenční kysané zelí nebo lahodný třešňový likér? Vyráběla je sama z vlastnoručně sklizených nebo alespoň naprosto čerstvých surovin. Bez chemie, a přitom i po několika měsících stejně chutné jako v den sklizně! Kniha vám přináší přehled nejlepších zavařovacích technik a receptů, které prověřil čas, i neuvěřitelné množství nových originálních nápadů – vaření s touto knihou vás bude bavit již od samého začátku! Dozvíte se vše potřebné o užitečných pomůckách a účinných technikách, jako jsou klasické zavařování, sušení či kysání. Praktický sezonní kalendář vám nabídne skvělé tipy, které vám usnadní přípravu, i „první pomoc“ při řešení rozličných potíží. Překvapte své hosty, rodinu i přátele zdravými pochoutkami vlastní výroby – od tradičního šípkového džemu přes lilkové pyré či chuťovku z červené řepy a křenu až po exotické cibulové čatní.
Z obsahu:
320 stran, více než 250 lákavých barevných fotografií
přes 300 znamenitých receptů na zavařeniny, omáčky, jedlé dárky, klasiky ze spíže a pochoutky s alkoholem
podrobný úvod do zavařování
praktický sezonní kalendář
skvělé tipy pro bezpečnou konzervaci potravin
přehledný rejstřík pro bleskové vyhledávání
ZDARMA samolepicí ozdobné etikety nejen na zavařovací sklenice
Parametr | Hodnota |
Vazba | Vázaná |
Autor | Kolektiv autorů |
Jazyk | čeština |
ISBN | 978-80-7406-286-5 |
Formát | 21x27cm |
Počet stran | 320 |
Rok vydání | 2015 |