„Chi fan le ma?“ Tato čínská věta znamená: „Už jsi jedl?“ Tato fráze používaná jako pozdrav a rozšíření v Asii svědčí o významu, který je připisován jídlu. Pascale Anja Barmet jde ještě o kousek dál. Názorně popisuje základy čínské dietetiky a vysvětluje, jak si tímto způsobem udržet zdraví nebo si je upevnit. Tento rádce vám objasní fakta o potravinách, stravovacích zvyklostech a způsobech přípravy jídla. Přináší nový pohled na „západní“ jídla a potraviny, přičemž tento pohled je nám částečně známý, ale už upadl v zapomenutí. Kromě toho autorka prozrazuje úžasné recepty, domácí léčebné postupy a užitečné tipy. Je to nezbytná kniha pro gurmety, ale i pro ty, které zajímá zdravé stravování.
Lidé pravidelně konzumují mnoho potravin, které jim nedělají dobře. Po provedení stravovacích změn a vynechání některých druhů, na které může tělo být citlivé nebo přímo alergické, zpravidla netrvá dlouho a začnou se cítit lépe. Tuto knihu autor připravoval na základě praktických zkušeností a moderních vědeckých poznatků. Zahrnuje srozumitelně popsané principy protizánětlivé stravy i originální a nutričně vyvážené recepty splňující zásady protizánětlivé stravy. Je návodem, který vám pomůže sestavit si vlastní jídelníček z potravin, které působí protizánětlivě a snižují riziko chronických nemocí. Najdete zde recepty pro všechny příležitosti, předkrmy, přílohy, saláty, polévky, hlavní jídla bezmasá i s masem a dezerty.
Parametr | Hodnota |
Jazyk | čeština |
ISBN | 978-80-7336-956-9 |
Formát | 15x21cm |
Autor | Barmet Anja Pascale |
Vazba | Brožovaná |
Rok vydání | 2018 |
Počet stran | 147 |